nuffnang

Monday, February 18, 2013

Boboy is unwell

Risau betul aku tengok keadaan anak bujang aku sorang ni. Dari minggu lepas lagi dok demam berpanjangan. Kemudian bersambung dengan batuk dan selsema pulak. Semalam orang lain dah start ke sekolah semula lepas cuti raya cina last week tapi dia masih takleh gi sekolah. Asyik dok ngadu pening pening..haih.

Muntah muntah pun ada jugak.

Dah 2 kali aku bawak dia ke klinik tapi keadaannya macam tu jugak. Ubat demam, batuk, selsema, pening, muntah semua dah bagi. Semalam pun doktor bagi antibiotik pulak. Dah makan tapi still mengadu pening.


Budak boboy ni memang antibodi lemah betul. Asal sakit sikit terus jadi melarat larat. Sudahnya kena masuk wad baru ok. Selalunya macam tu lah. Ni aku dok tengok lagi kalau dia dok merengek2 lagi cakap pening itu ini baik aku hantar dia masuk wad je. Dia ni jenis kena masuk air 4 5 botol baru ok. Selalunya macam tu lah.

Mujurla si adik tak lemah macam abang. Kalau tak dengan aku aku skali yang kena masuk wad agaknya.. hmm.

posted from Bloggeroid

4 comments:

rohayu osman said...

semoga cepat sembuh ya... cian nengok...

:: puterism :: said...

kesian Boboy.Acap kali jugak masuk wad ni. Kak Nur tak try minta buat health screening ke?

ALoNa CintamaniszLite said...

semoga abg cepat sihat ye..

||Sis aLeaSaRa|| said...

slm sy mmg risau kalau ank dmm..wpun diorg dh bsr..pun ttp risau asyik check temperature je huhu ^^