nuffnang

Tuesday, December 13, 2011

Jalan-jalan ke Pekan Golok

Cerita hari Jumaat last week *baru terhegeh-hegeh nak hupdate* hehe..

Tetiba je en suami buat plan nak gi jalan-jalan ke Sungai Golok, nun di selatan Thai menyeberangi sempadan Rantau Panjang..

'buat apa? '

'saja je jejalan..dah lama benar tak ke sana..'

a'aa.. memang dah lama sangat la tak ke sana.. seingat aku dah 7-8 tahun kot .. masa muda-muda dulu (ayat takleh blah) selalu jugak kitaorang ke sana.. pegi jalan jalan cari makan sambil shopping pakaian lebih kurang..

but since kejadian bom mengebom a few years lately kami dah tak berani nak melangkah masuk ke sana..ye la, maunya berani nak pegi? skali kena bom karang.. hancussss! idok ler berani nye teman..hihi


tapi bila tengok macam dah selamat balik tempat ni barula kami rasa ada berani skit nak ke sana..hmm

apa yang best sangat kat pekan Golok ni ye? ok, selain daripada beberapa restoran makanan thai yg awesome, ada beberapa kedai menjual pakaian dan aksesori untuk kaum wanita yang anggun bergaya macam hamba macam mak datin celup gitew... hahaha..

nak tengok?? meh akak bawak korang pegi kedai mana la yang best tu.. meh!
depan kedai 'Boom'- butik eksklusif untuk wanita2 yg anggun bergaya..pheewitt!
jalan2 di deretan kedai yang menjual pelbagai jenis handbag & selipar yang colourfulllllll
mak ooii.. banyaknya seliparr...cantik2 pulak tuu.. tak tau nak pilih yang mana satu?!
macam-macam ada..try jangan tak try..
amacam? santek tak? santek kan? ;)
syorgaaaa henbeg & kasut..

muka pening.. tak reti nak pilih aar.. banyak sangat..hehe
Amacam? tergoda tak tengok pic tu? kalau rasa tergoda boleh la singgah ke pekan Golok ni kalau datang ke Kelantan.. alang-alang dah ke Rantau Panjang tu boleh la pegi ke Pekan Golok sekali.. borong handbag dan kasut warna warni yang murah murah buat koleksi satu almari.. hehehe..

10 comments:

shidah ishak said...

wa.... bila nak pegi lagi ni? nak ikut la.... murah2 ke kat sana? x penah sampai lagi nih...

Rtp Farra Arisha said...

alahai..tergoda memang menggoda sangatlah klo tengok foto2 menarik macam ni..seriously, all the colorful handbags memang cantik..hehehe.

Princess Nur said...

@shidah ishak hehe..tak tau lg..murah memang muraahhh..nati la ada rezki kita g ek ;)

Princess Nur said...

@Rtp Farra Arisha memaaangg cantik! rambang mata akak tengok..

JunAina said...

tergoda sesangat! berbanding kat padang besar rasanya kat pekan golok lebih banyak pilihan & up to date...tp dah berapa lama Kak Aina tak gi padang besar ek? rasanya hampi setahun...hehehee...

kakchik@ella said...

tergoda sgt2, nur.

me suya said...

adoiyaa..suya pun nak pergi gak la.. tergoda dgn handbag

Cahaya Qaseh said...

rsanye sy pernah masuk je kedai2 y kak nur masuk tu..kihkih..msa tu sy br blk p jejln kat Hatyai..bdn letih so xsmpat nk snap pic kat pekan golok tu..singgah mkn je..

Ladysirna said...

Bila dengar pasal golok, mesti teringat org pi menikah lari kat situ, hiks:)

Totie@Tomy said...

bestnya shopping kat golok barang murah2..teringat kat kg saya kelantan..