nuffnang

Thursday, December 22, 2011

SBPA kena tangguh??

Baru baca berita ni kat utusan..

Perdana Menteri setuju tangguh SBPA - Omar Osman

22/12/2011 12:53pm

PUTRAJAYA 22 Dis. - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mahu pelaksanaan skim sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) ditangguhkan untuk dirunding semula dengan penjawat awam, kata Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Datuk Omar Osman.
Beliau berkata demikian kepada sekumpulan ahli kongres itu di perkarangan bangunan Perdana Putra selepas mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri di sini hari.
Omar dijadualkan mengadakan satu sidang akhbar di Universiti Putra Malaysia tengah hari ini berhubung isu itu. - UTUSAN

Adoyaiii... aku baru berangan dengan gaji baru.. member opis semua dok sibuk buat keje siang malam sampai nak demam dok kejar due date SBPA ni tetiba kua announcement gini pulak??


CUEPECS oh CUESPECS!

4 comments:

YNA HERMOSA said...

mmg patut pun kak sbb x adil utk org bawahan..

klu tangguh lama2 pastu takda pape perubahan, sakit ati gak :(

Arenis said...

Nur, awk amik pencen 60 ke? Apa benefit akan dapat kalau tak nak amik pencen 60?

✿....rossa alina....✿ said...

yela..kesian jugak kat admin yg buat keje pasal SBPA ni kan??dorg balik lambat semata2 pasal SBPA..hmm..


tp kalau gaji naik,best jugak..yg lain2 tu tangguh xpeeeeeeeee..hihihihihi.. ;p

Princess Nur said...

@Arenis takde benefit apa pun.. gratuiti dan pencen tetap akan diakan dibayar walau kita pencen awal dari umur 60.. part umur 60 thn ni ekceli utk PA yang masuk keje dibawah SBPA mulai Jan 2012.