nuffnang

Saturday, August 6, 2011

Ramadhan ke-6: Juadah Berbuka

Salam Ramadhan..Bulan Ramadhan ni tak sah rasanya kalau takde post pasal juadah berbuka tetiap hari.. ni saja jer nak bagi korang telan air liur sebelum berbuka.. tapi kena la tengok dulu sebab kalau tengok gerenti korang menyesal tapi kalau tak tengok lagilaaa menyesal.. heheh

ni dia menu special kat rumah akak arini..

image

tomyam seafood…

image

siakap sweet sour

memandangkan semalam dah beli segala bagai kat bazar ramadhan, jadi hari ni harusla memasak pula.. sebab kalau tetiap ari asyik beli jer terasa bosan la pulak .. tak tau nak pilih yang mana walaupun pelbagai juadah dijual di pasar ramadhan tu kan?

ada lagi menu special yang in da making oleh mak bonda di dapur tu.. tengah berketung ketang dengan sudip dan kuali menggoreng udang celup tepung sama ayam goreng madu.. hari ni memang menu pilihan bertaraf restoran lima bintang la jugak..  lagipun adik yang dok di kl baru jer sampai tengahari tadi.. jadi haruslah berkumpul reramai di rumah bonda ni termasuk abang dan keluarganya =)

oh, ya! ada lagi menu special yang akak wat sendiri ari ni tau…

image

*googles*

puding triffle… mmmmmm… tak sabar nak rasa yang buat sendiri ni.. harap2 sedap dan menjadi lah..

eh? dah nak dekat waktu berbuka dah ni… air kat meja belum siap lagi.. moh ler kita ;)

4 comments:

JIJI YU said...

bile la akak nak ajak berbuka ni..ehehee

deqlis said...

wah! menariknya menu

me suya said...

ewah2,sentap org jauh baca.. hehehe rindu masakan mak jugak... mgu depan nak buat triffle.. malam ni rasanya nak masak spegeti je buat berbuka~

~izan~ said...

nasib baik tgk malam,kalau tgk esok,mau menangis tgk menu yg semua tangkap leleh air liur hihi..

ingat ni triffle yg kat twitter tu..google la plak hehe...