nuffnang

Thursday, November 1, 2012

Pak Pandir dan Mak Andeh

Nak dijadikan cerita, anak pak pandir ni bekerja di luar negeri.

Pada satu hari dia pulang ke rumah untuk bertemu pak pandir dan mak andeh.

Keesokan harinya si anak ni terpaksa pulang semula ke negeri tempat dia bekerja kerana ada emergency call dari bos dia.

Kerana terlalu bergegas untuk pulang, si anak ni tertinggal le handphone dia.

Mak andeh : " Ayahnya, anak kite tertinggal handphone dia ".

Pak pandir : " Abis tu awak nak saya wat ape? "

Mak andeh : " Takde la, masalahnye saya da mesej anak kite, saya da bagitau handphone die tertinggal. Tapi dia tak balas pun mesej ".

Denga selambanya pak pandir menjawab.

Pak pandir : Mengeluh." Awak ni bengap, kalu awak da mesej dia tak balas, cuba la call dia!!!"

~LOL~

sumber: facebook
Published with Blogger-droid v2.0.6

5 comments:

izan mama mia said...

hiihih..lawak

Cho Zila said...

lawak betoi... pak pandir ooo pak pandir... sekarangpun ramai yang jadi pak pandir....

Pokok Manggis Depan Rumah said...

hehehe..macam-macam cerita pak pandir ni kan :-)

Dkna Abza said...

pak pandir zaman moden :P

Ema Blog said...

lawak pak pandir