nuffnang

Wednesday, October 24, 2012

Acaiberry

Mostly ladies kat luar sana kenal dengan produk ni especially yang sentiasa menjaga penampilan mahukan badan yang langsing dan kurus sentiasa..

Ekceli aku dah lama nak try makan pil acaiberry ni tapi tak menjadi nak oder.. Last week kebetulan masa gi facial dan borak borak dengan owner salon tu cik kak tu gitau dia jual benda ni tapi takde stok.. Aku yang sememangnya alah dengan benda ni terus la oder.. Dia janji stok akan sampai keesokan harinya..

Esoknya dia sms gitau takde stok lagi dan tunda satu hari lepas tu..aku ok lagi walaupun dah rasa bengkak dengan orang yg berbisnes camni..

Tapi bila dah dekat seminggu tunggu oder tak dapat terus aku sms gitau tak jadi ambik barang tu.. Dah lama sangat aku oder sampai berkurun kan..mana leh tangguh2 beb.. Tambah spesis macam aku ni jenis takleh bersabar.. Oder hari ni nak esokk jugak sampai depan mata... Kalu tak resah gelisah tak tido malam ler jawabnya..

Alih-alih tengahari tadi tetiba dia sms gitau stok dah ada.. Oklah..sementelah mood aku tgh baik aku pun ofer kat member dan anak buah di ofis sapa nak kirim meh I nak beli.. So ada dua orang yang mengirim.. tengahari tu terus gi kedai ambik 3 botol..

Then when I came back to ofis and talk to my frens some of them condemned.. Eh acaiberry ni dalam 70-80 je sebotol..apahal u beli mahal sangat sampai RM100?! And I macam 'what da....??'

Rasa macam kena tipu hidup-hidup.. Cek details dalam internet n fesbuk.. A'aa ye la.. 80 hengget je pun.. Apsal aku bodo x study dulu harga produk ni??

Eh, bukan aku tak study ok.. Tapi aku dh cakap kt budak tu nak acai yang tulis 'plus collagen' tu..
Alih2 tgk kotak yang dia hulur kat kete tadi *aku nk cepat masa tu* yang dia jual ni jenis biasa jer.. Tapi aku tak sure la harga yg ni berapa RM..

Tak puas hati lagi ni..

Terus sms dia komplen 'barang awak jual ni mahal sangat..beza dgn beli online'

Tapi dia jawab suh I hati-hati takut beli yang tak origional..

Helo sis.. I dah cek ok..yang jual dalam fb tu pun ori la..dia siap bagi tips lagi nak cam produk yang mana ori dengan tak ori.. Tak payah nak berdolak dalik dgn I lagi..

Aku beli 3 botol tapi sikit pun tak bagi diskaun.. Takpelah.. Kalau nak jual mahal sangat aku ambik sbotol jer.. Esok 2 botol lagi I return balik okeh?!

Beli online lagi bagus! Lagi murah!

Daa...

Sent from my BlackBerry® Smartphone via Vodafone-Celcom Mobile.

7 comments:

Noraim said...

ade yg ckp acaibery ni tak elok sis.

tp taktahu kesahihan nya.

Wak JawaBernam said...

sis..kena check..acaibery abc ni banyaknya yang palsu dan beracun.. kawan saya pun ada jual jugak tapi jenama lain.. boleh check dekat Kementerian Kesihatan Malaysia kalau nak tau original atau tak...

Miss Layaleya said...

sis, sila stop makan.. KKM dah tarik balik lesen sbb byk kesan buruk.. sila google..dlm metro pn dh pernah keluar pasal ni..

Cik Awin said...

ngh try mkn juga...tp acaiberry abc plus...

follow sini..

qemaishak said...

mentang2 ada salon kan, jual mahal hihi..sekarang ni nak beli kena check harga dulu banyak beza tu:)

salam kenal, tq singgah blog qema:)

amirah said...

acai berry ni pil ke? ada bc news arini pasal acaiberry ni

Ema Blog said...

still makan acaiberry?..