nuffnang

Friday, May 6, 2011

10 Sebab Kenapa Saya Suka Hari Jumaat

1. Sebab hari ni cuti weekend, jadi bolehla kita bermalas-malasan dirumah

2. Boleh bangun lambat..hihi.. lepas subuh kita tido balik dan bangun bila matahari mula memancarkan sinarnya…keke

3. Biasanya lepas jumaat, kita akan keluar bawa anak-anak bermesra di shopping mall dan memperabiskan RM dalam dompet dengan makan-makan, jalan-jalan, shopping2 dan sewaktu dengannya

4. Hari jumaat juga digunakan untuk aktiviti ziarah menziarah orang sakit, orang tua dan menghadiri majlis2 bercukur, akikah dan sebagainya..

5. Jumaat Penghulu segala hari =)

6.  Baru sempat nak buat aktiviti mengemas dan membersihkan rumah, upah orang mesin dan meracun rumput dsbgnya.

7. Tengahari jumaat bole tido sekejap..buat pahala..heheh

8. Nonton TV atau rancangan2 menarik di TV3 dan Astro di petang Jumaat

9. Test skill memasak yang jarang diketengahkan (kalau rajin ler)…kuikui

10.Hari jumaat baru boleh update blog dan blog walking.. hari keje sibuk memanjang sampaikan blog terabai…huaaaa

Korang pulak? suka tak hari jumaat? kenapa dan mengapa? jom share ^_^

11 comments:

azzey said...

Yelah san cuti kan hari Jumaat. slmt berhujung minggu...

p/s: saya sker juga hari Jumaat

Green Apel said...

ika pun suka ari jumaat,=D

JIJI YU said...

hahaa..hari jumaat leh usha ramai awek kt kb mall

kakchik@ella said...

kakchik kena keja ari jumaat dik. hihi.

ejaMaria said...

heheheee... extra suke - malam jumaat... ;p

Mama Gee said...

mama suka entry awak ni..
tp yg tak beshnyaa ari ni masih bekerja...tp semangat nk cuti tu berkobar2...heee

Ati Masrif said...

selain tu yg best

hari jumaat ada pasar malam :)

munna said...

munna pun suka hari jumaat... tapi hari ini kerja lagi kat phg

NM02 said...

ai suker jumaat sebab waktu rehat panjang, leh kuar shopping atau tido dengan lenanya di opis.

eh laling, ai singgah sini terus follow. jom serang balas kat umh ai...

*___*

zuwaidah said...

of course, suka hari Jumaat sebab esok sabtu dan ahad, boleh beriadah dgn suami dan anak2. Masak jarang sekali, 3 orang je makan, dan tak kuat makan sangat pun (eh kak zu saja yg tak kuat makan haahhahahha). byk lagi la yg suka hari Jumaat nih

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...

xserabut kpala kalo cuti hari jumaat..yg duk kat ktan n tgnu paling syok...tiap2 minggu mcm tu..lps blk solat jumaat blh la layan tido..hehehehe

happy blogging :-)

regards,
BLADE EDGE