nuffnang

Saturday, May 14, 2011

Hujung Minggu Ini

*Jumaat*

Macam biasalah..bila tiba hujung minggu  barulah terasa heaven sedikit.. Masa yang ada digunakan sepenuhnya untuk melayan anak-anak. Semalam lepas jumaat terus bawa anak-anak dan bonda berjalan-jalan di shopping mall dan makan pizza.. suka benau boboy ngan adik dapat round-round shopping mall.. segala kedai yang ada di shopping mall tu kami masuk.. paling best masa kami masuk ke dalam kedai yang jual kerusi urut.. apalagi..dapat dapat mengurut free la di situ..kekeke

image

Masa sampai kat situ, aku dengan encik suami buat-buatla berminat nak beli sebiji.. maka kami pun diberi peluang untuk mencuba sesi mengurut di atas kerusi yang berharga berbelas ribu tu.. memang makcik tak mampu lah nak beli.. ada juga yang agak murah dalam tiga ribu lebih gitu.. yang tu rasa macam nak beli kalau ada rezeki lebih.. bolehla wat hilangkan penat bila balik kerja… naik atas kerusi, tekan dan relax… oh! sungguh bestnya rasa diurut oleh mesin walaupun tidak seenak di spa ;)

 image Dalam pukul 6 petang, kami pun balik.. malamnya dinner dengan nasi lauk budu durian je.. memang kelakarla rasanya.. nak wat camana, tengahari tu we all makan pizza hut macam makan kenduri kat kb mall.. yang tak tahan tu malam nak jugak makan nasik.. bila dah kena lauk budu durian, maunya tambah berpinggan-pinggan..hehe..opss..budu bukan sebarang budu tau.. budu ni jenama ‘BUDU RAJA’ yang dikeluarkan khas oleh projek di raja Kelantan..rasanya memang ummpphh la..tapi encik suami memang tak makan budu..dia kata takde sebab..cuma tak suka :)

*Sabtu*

Tengahari sikit baru we all keluar sebab pagi boboy ada kelas tuisyen.. tetiba tengahari nampak cuaca gelap dan hujan turun dengan bunyi guruhnya..tapi mujurla seketika cuma.. awalnya kami plan nak ke Karnival Red Warriors di Pasir Mas (semangat giler maklumla TRW menang lawan Selangor malam tadi) tapi terpaksa la batalkan sebab cuaca kurang baik dan encik suami rasa cam nak demam. Tapi we all keluar juga pegi tempah baju melayu untuk boboy dan papanya.. awal gila tempah baju raya! maunya tak..kedai2 kat sini dah nak close tempahan raya by end of this month.. kalut kami sekeluarga pegi beli kain untuk raya minggu lepas... aku nyer baju ngan adik pun dah settle tempah dua tiga hari lepas… lega rasanya..takyah pikir pasal baju raya lagi..

Dah panjang mengomel nampaknya ni.. makcik kena chow dulu la nampaknya kengkawan.. nak gi antar budak2 mengaji quran pulak… jumpa lagi ye…trima kasih banyak-banyak kerana rajin membaca entry merapu kat blog makcik yang ntah hape hape ni.. bebaii…

8 comments:

Rtp Farra Arisha said...

uisshhh, budu tu perbrettt arisha jugakkk. haha...awlnya k.nur prepared baju raya ye :))) hehe...bagusnya, klo last minute nnt surely tak sempat kan...hv fun k.nur. kemsalam tuk keluarga...esp adik and boboy!

toyolkiut said...

budu?
alahai..
kecur liur tbayang ni..
sedap tu..
hr2 mkn pun xpe..
lapar3..

cik ayin said...

saya pun tak makan budu..huuu

Black_roses92 said...

roomate saya suka kot budu..tapi saya tak reti makan budu..huhu.. sebab tak pernah makan budu.. hhehe

ABU said...

hi kakak..apa khabar...

tak pernah mamkn budu lagi..tu senis tempoya ke atau rupa bentuk seperti sambal..made by wht..

ka ntah2 aku dah perna manan tapi tak tahu yg tu budu..hahaha

btw, sya orng sbh bha..hehe

oh ya kerusi urut mmg best..aku pun selalu jgk..time nak tunggu turn gate kena bukak nak tengok wayang, tp bayar seringgit tuk 3 minit..hahaaha..

BLADE EDGE said...

salam akak..

syok btul shopping hjg mggu. saya pun lama xsinggah sini sbb sibuk. kalo dtg xtinggal jejak pun..

happy blogging :-)

me suya said...

salam kak nur..
hehehe suya dah habis belajar dah.
sebab habs belajar momentum nk hadap laptop adalah takde sebab tataw nak report ape dah since rutin kat rumah adalah sama..pastu kerja

me suya said...

eyh silap publish.. nk cakap pastu kerja kat umah bgn makan tidur main2 tv and g derak.. internet kat rumah xbest... slow lately.. dan mmg n slowkan masa ngn komputer seketika.. sebab nak duk rehat puas2 kat rumah.. bulan 6 ni suya dah lapor diri masuk kerja.. kalau kaknur free nt sms la suya kot2 boleh jumpa :) 0134052336.. take care kak nur :)