nuffnang

Friday, July 8, 2011

Hari Minggu Saya :)

Salam Jumaat semuaa…
baru sempat nak update
maklumlah bizi memanjang
walaupun hari ni kita cuti mingguan
tapi jadual harian dipenuhi pula dengan
pelbagai aktiviti kebajikan :)

Seawal pagi kami sekeluarga dah keluar rumah
memenuhi undangan majlis akikah
dirumah bapa saudara
kemudian terus ke rumah saudara yang lain
menziarahi keluarga yang ditimpa musibah
dimana anaknya ditimpa kemalangan
akibat berlumba motorsikal..hmm
beritanya memenuhi ruang dada akhbar2
tempatan hari ini..
kesian mak bapak arwah budak tu
yang umurnya baru menginjak 17 tahun..
mungkin jiwa remajanya yang tidak begitu matang berfikir
menjadikan dia mudah dipengaruhi rakan sebaya
sehingga terlibat dengan lumba haram dan menemui ajal
apa nak buat kan.. redho je la (kata ibunya)

Dah habis sesi ziarah keluarga si mati
kami sekeluarga ke hospital pulak
menziarahi suami sepupu saya
yang sudah beberapa minggu koma
akibat pembedahan jantung..

Time Jumaat tengahari tadi baru la sempat pulang
beristirehat di rumah..

Petang nya pulak..
kita pegi makan kenduri kat rumah
jiran di belakang rumah..
kita suka pegi tempat kenduri ni
terutama bab2 makan..hehe..
kena pulak gulai kawah orang kampung…
rasa cam nak tambah2 time makan tu..heee

Balik kenduri terus keluar rumah
bawa anak-anak shopping pulak
cari pakaian diaorang lebih kurang
tapi bukan baju raya tau..
pakaian harian dan untuk aktiviti
di sekolah juga..

Dah penat sangat bershopping
we all masuk Kehepsi @ KFC
tapau ayam lebih kurang
bawak balik untuk dinner

waahhhh…
banyak betul aktiviti ari ni
nama je cuti mingguan
tapi tak dapat rehat pun..
maklumlah.. dah jadi kebiasaan keluarga kita
time hari cuti camni la baru sempat buat aktiviti kebajikan..

korang punya weekend esok agak2 camana yer?
ce citer… =)









6 comments:

cik ayin said...

busy gila ye..huu

ayin cam biasa,duk rumah..mengadap internet

Princess Nur said...

@cik ayin huhuhu..

Rtp Farra Arisha said...

sibuk betolll ya dia sekarang. huhu.
rindu nak makan gulai kenduri orang2. kihkih :))

me suya said...

Okay lah..still ada masa untuk family..Suya ni xleh berweekend plak mgu ni.. Ingtkan nak balik kelantan semalam.. tp tetibe kena ganti boss masuk kerja hari ni..So esok sehari je cuti.. huhuhu tak sempat nk balik kampung lagi.. next week aaa plak kot

deqlis said...

wah busy tui....

cantik header!

Nurfarahana Abdul Aziz said...

umangai packed gila...chill buat satu2..:)