nuffnang

Saturday, July 23, 2011

Makan makan di Kenny Rogers Roasters … sedapnyeerr!

Dah lama tak pegi makan-makan di Kenny Roger Roasters ni .. memandangkan bulan Ramadhan akan tiba tak lama lagi maka aku dan incik suami pun mula la memasang niat untuk melepaskan gian mengidam makan di sini sambil berlumba menambahkan berat badan masing-masing yang dah semakin dumuk ni .. hihi .. let’s checkidaud picture masa makan makan semalam …

Photo0031 Muka bebudak ceria tak sabau nak makan .. dah lapar sangat le tu * abang pose macam muka mr bean jer ;)*

Jom buat tinjauan sambil menelan air liur di sini secukup rasa dan sesedap mata memandang ;)

Photo0015

ice blended kapurcina .. eh.. silap cappuchino (betul ke ejaan ni ? belasah je laa) air ni adik yang punya .. bukan ahmad albab yang punya ye =)

Photo0018

sedap yer dik? tapi mama jugakkk yang kena habiskan .. abis air mama yang kat bawah ni pulak camana sapa yang nak habiskan? camana mama tak dumuk ? asyik jadi  cam lori majilis perbandaran je pewut mama ni .. huhu *tapi ice blended ni memang bestlah*

Photo0016  yang segelas cantik ni mama nyer .. rasa stoberi campur oren berkarbonat gitu ..

Kenny2 Tu diaa .. main menu yang kitaorang order .. 1 whole roaster chicken sama gravy in original n blackpepper .. juga semangkuk ‘aroma rice’ pelengkap menu ..

Apa yang best makan di sini ialah sebab kita boleh pilih pelbagai side dishes mengikut citarasa kita sendiri .. side dishes nya ada macam macam jenis dari coleslaw, pasta, salad dan sebagainya tapi untuk lunch ni aku pilih yang ni jer ; nasi , mashed potato with gravy , sweet corn ngan carrots dan bbq baked beans ..

Kenny1

oh, ya .. ada satu lagi special menu yang lengkap dengan set ni .. lupa plak nak tayang … tarraaaaa ….

Photo0019 muffin coklat n vanilla .. yummy!

dan akhir sekali .. desert sebagai penyedap mulut

Photo0029 cheese cake… sedap weh .. rasa cam tak cukup jer .. huk~

Photo0033

time to eat … ambik serba sedikit then letak dalam pinggan.. kunyah pelan pelan sambil menikmati keenakannya yang sangatlaa mabeles .. mmmmmm

makan waktu petang ni kenyangnya bawa sampai ke malam … jadi dapur memang tak berasap lah .. tapi memang dapur kat rumah aku ni memang jarang berasap pun … kalau berasap pun time rebus air je kot … hahaha…

10 comments:

cik ayin said...

lapar pulak..aishhh

Rtp Farra Arisha said...

alahh tak aci, tak aci. pergi makan2 tak ajak arisha. eh cute je kan adik pegang ice blended cappuchino tuu, the dishes pun look very tastyyyy yummmyy! piccas waktu bila ni k.nur?

JIJI YU said...

MANO EK KELATEA ADO GONI

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

adik comel pun ada! hehe. enjoy je tengok kalian makan.

ShErA said...

terliur shera tengok... last makan kenny rogers setahun setengah yang lepas

BLADE EDGE said...

salam akak...

last makan kat k.r. ni dulu masa tahun 2004. mmg syok la.

mzhany said...

hany suka salad kenny roger, sedappppp fuhhhh

~izan~ said...

amboi dapnyerrr...*lap air liur jap* hehehe...

muffin dia tu sedap,izan suka.

meriah tgk makanan sini..kembali lapar..adehhh

sarah-najwan said...

akak rasa dah berzmn xmkn kat kenny rogers..rasa last mkn masa dok blaja dulu kot..wahahahaha..

mesuya said...

Okew Settt..weekend ni balik nak g makan kenny rogers jugak~!