nuffnang

Thursday, September 8, 2011

Rumah Terbuka Aidilfitri 2011

Baru sempat update cerita pasal raya.. nampaknya aku kena skip dulu dari cerita yang masa awal2 raya hari tu sebab semalam adalah majlis open house di rumahku yang jarang-jarang didiami itu..

Ekceli buat open house takde la buat perancangan yang teliti sebab aku ngan incik suami tak bajet pun nak buat rumah terbuka ni tapi tetiba je kami buat plan mengejut nak jemput anak buah memasing kat ofis datang makan-makan kat rumah.. pastu jemput jiran-jiran terdekat sorang dua..

Saudara mara tak jemput sangat pun sebab dah jemput masa open house kat rumah mak pada hari raya kedua hari tu.. harap-harapnya takdela yang berkecil hati sebab tak dijemput ye.. lagipun ni majlis jamuan bajet je..lain kali kami jemput uols.. Insyaallah :)

Semua menu ma yang masak.. tq ma! semua orang puji yang makanan adalah sedap terutama kuih lompat tikam tu..

 2011-09-07 11.49.28

2011-09-07 11.49.08 Menu utama adalah nasi tomato, kurma daging, ayam masak kicap, acar nenas dengan sambal belacan.

2011-09-07 11.50.21  Biskut-biskut, puding dan kek serba sikit..

image buah tangan dari anak buah di ofis..thanx nanii!

PICASA1 kawan-kawan lama masa sekolah dan mystaf semuanya datang.. terima kasih semuaa!

imagegeng ofis yang havoc dan sporting! yang depan tu single lagi..

imageni pun kawan lama jugak (masa form 2 lagii)… tq ye teacher na ;)

 image anis and hubby yg baru sempat balik beraya di kelantan..

image tiga orang staf merangkap pembantu yang menjayakan program open hauss ini… terima kasih banyak2 buat zura, kak nab dan kak yah yang datang menolong.. sayangg semuaa!!

Sehari suntuk melayan tetamu dari jam 12 tengahari hingga 9 malam bukanlah sesuatu yang memenatkan malah satu kepuasan dan kegembiraan kerana dapat melayan tetamu yang berkunjung ke rumah ni..

dann… TERIMA KASIH TAK TERHINGGA buat ‘dia’ yang terrrsayanggg yang menyediakan juadah sehari suntuk sebelum majlis ni…

>
>
>
>

image

merehatkan diri selepas sehari suntuk memasak dan melayan tamu juga..

Mana tak letih ye ma.. masak nasi tomato sampai 4 gantang, ayam masak kicap 17 ekor dengan daging masak kurma 8 kilo.. tapi puas hati sangat-sangat sebab semua orang cakap masakan ma sedappp sampai bertambah-tambah makan dan licin semua! tu belum kira ngan kuih lompat tikam sampai 4-5 talam besar tu weh! hehe..

7 comments:

me suya said...

waaa bagusnya ade open house.. nt buat lagi yer,pasni boleh jejakkan kaki ke rumah kak nur pulak :)

JIJI YU said...

x ajok nah kito..ekeke

BLADE EDGE said...

kalo saya tahu akak masak sedap, hari pertama lg saya dah dtg kat rmh akak...hahahahaha

アヌム ちゃん said...

mmg tergoda tgk makanan..lagi2 kek tuu.huhuu

Mama ADAMAN said...

Syukur kan Cik Nor..coz our mom masih ada utk masak2... saya aritu pun sib baik my mom yg buat...we all buat yg simple2 jer... memang penat menjamu tetamu tapi happy kan?

simply nana said...

wah..meriahnya k nur.seronok gak sekali skala wat open house, sekali jalan jea...

PD PNM Kg Ladang Batu said...

sedappp nye kuih jumb stab tu .. boleh x bagi resipi ..