nuffnang

Tuesday, August 14, 2012

Berbuka dengan Steamboat

Ni gambar masa berbuka petang semalam..

Abang nizam tolong booking tempat.. Awalnya aku tak plan pun nak join family dia..tapi sebab dia bawak ma sekali terus aku jadi blank nak makan apa la time berbuka nanti kalau ma takde..huhu

Diskas lebih kurang dengan encik faris..mujur la dia setuju.. Cuak gak aku sebab dah banyak kali kami keluar makan kat luar di bulan Ramadhan ni ;)

Nama tempat ni ialah di Food Village a.k.a restoren ikan bakar di jalan Kuala Besar PCB..cantik tempat dia..konsep restoren terapung di atas sungai gitu..

Pakej makan pun murah jer.. Dewasa dalam 20 ringgit sorang..budak2 berapa belas ntah *abang aku blaje* hihi..
Tapi murahla.. Boleh makan banyak mana kita nak.. Pastu ada side dishes macam mee dan kuewtiaw goreng, cendol, tauhu fa, kuih.. Tapi air dia ada oren je.. Ada abc jugak..

Boleh makan seafood tu dengan cara bakar-bakar cicah dengan sos manis atau pedas (sos dia sumpah sedaapp) atau nak rebus dengan kuah sup dia pun boleh (sup pun sedapp)!

Pendek kata, kitaorang makan sampai kenyang dok hengat..anak-anak suka ibu -ibu setuju :)

Sent from my BlackBerry® Smartphone via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

Salam ramadhan kak nur.. aiii boleh pergi berbuka dekat sini jugak ni sebelum tamat puasa:)

untunglah boleh makan smpai puas. sgt berbaloi dengan kadar RM20 satu kepala!!!:)

Nur Hayati @ nur.. said...

aah..sedap dan murah fiey..harus cobaa!