nuffnang

Thursday, August 30, 2012

Boboy Digigit Ular!

Siapa kenal ular apakah ini? *dibunuh oleh bibik siti guna batang besi*



Cerita dia macam ni..
Malam tadi sebaik saja bagi salam lepas solat Isyak tetiba terdengar boboy terjerit jerit berlari dari luar menghala kepada matok di dapur.. "ULAAARRRRR! Matokk uulaarrrr!"

Haahhhhh? terus aku dengan mak cemas dan panik.. tambahan melihat boboy memegang tangan kanannya yang ada kesan darah..

"Boboy kena gigit kee?"... "yaaaaaa'' *sambil meraung*

'Cepat kita bawa gi spital'..kata mak.

Panik dan cemasnya masa tu.. fikir nyawa anak lagi.. dahla baru lepas solat.. masih dalam kain telekung.. capai tudung mak.. ishhh.. tak kena.. ok.. naik tingkat atas tukar pakai track bottom n tshirt.. ambik tudung.. handphone.. purse.. tekan hp call encik faris tapi dia tak jawab la pulak.. *sigh*.. masa ni encik faris keluar ke kedai alatulis dengan adik beli stationery dak kecik tu..



seminit dua pastu baru encik faris call balik.. 'tunggu kat emergency husm..boboy kena gigit ular! mama bawa dia sekarang..' 'hhaaaaaaa? ok2'

Sampai kt HUSM terus gitau kaunter..'kes kena gigit ular..tolong segerakan..'

Time ni aku angin skit sebab staf kt situ boleh suruh duduk dulu pastu kena isi borang bagaii.. rekues ic budak tapi aku tak bawak..dah panik sangat mana la sempat nak fikir dokumen tu kann.. last2 hulur ic mak dia ni je.. lantak lah..janji bleh masuk jumpa doktor cepat.. huhu



See? dah bengkak jari boboy kesan gigitan ular tu.. mana mama dengan matok tak risauu



Doktor bagi injection.. tak pasti ubat apa..tapi sebelum tu buat sesi interview dulu tanya ular apala..macamana kena la.. ishh



sesi rawatan di zon merah wad kecemasan HUSM



pastu kena transfer lak ke zon kuning sementara menunggu urusan masuk ke wad sepatutnya..



Terpaksala bermalam di sini malam tadi.. doktor kata at least 24 hours kena monitor walaupun nampak dia takde simtom keracunan serius macam pening, pitam, muntah dan sebagainya.. manala tau kan?



Pagi ni macam dah ok skit.. doktor sedang wat cek up.. harap2 esok dah bleh discaj..

Satu pengalaman pahit dalam bulan Syawal tahun ni.. Syukurla boboy selamat!

P/s: Tujuan boboy keluar ke depan pagar rumah tu sebenarnya nak ambil kucing kesayangan kami, Zorro untuk di bawa masuk.. tetiba masa nak pegang Zorro tu ada seekor ular melompat ke atas lengan dia dan menggigit tangannya menyebabkan dia terkejut dan menyentap ular tu ke tanah..



Published with Blogger-droid v2.0.6

7 comments:

Anastasyea Aida said...

Syukur boboy selamat ! Risau gak bila memikirkan org yg kena patuk ular ni. Kadang² memang boleh bawa maut. Tgk gambar ular td. macam spesis ular kapak .. tapi tak tahu la betul ke tak ..

www.anastasyea.com

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

ya Allah...mujur bukan ular berbisa.huhuhu.kena hati2.kat rumah maera walaupun taman perumahan tapi byk lipan.memang kena waspada selalu.

alien said...

ntah xtau la ular apa, jenis biase yg ada kt kampung kot

me suya said...

agaknya ular aim zorro kot kak nur..seb baik boby tak apa-apa

ejaMaria said...

syukur takde apa-apa... agaknya ular tu duk aim kucing kut sbb selalu je nampak ular gaduh dgn kucing... tapi dah si boboi muncul dia la kena...

tak tau tu ular apa... nasib baik bukan tedung - yg ni mmg sah bahaya sungguh...

Anonymous said...

Syukur boboi selamat...terkejut mama cik na & papa amin baca..ish ish ish...kat porch keta ke?

nazlina said...

Oo..mcmtu citernye..hope xdop pape lah..xpnh tgk org kne gigit ular..npk byk gak darah tu...sian boboi...