nuffnang

Thursday, August 9, 2012

Berbuka di Luar

Alhamdulillah...brrrrpp..
Ni jer yang tinggal.. ♡hϱϱ♡hϱϱ♡hϱϱ♡"̮..

Hari ni aku suruh mak cuti je dari masuk dapur..nampak dia pun cam penat je sehari dua ni.. Lagipun aku tak sempat la nak gi beli barang dapur semua.. Tunggu jer la hari cuti esok lusa..

Tengahari tadi sms encik suami - 'kita berbuka kat luar je la ye'.. Dia memang ok jer.. Lagipun dia paham yang bini dia ni memang tak reti (atau lebih tepatnya malas.. Heheh) nak masak tambah2 dihari bekerja time bulan puasa ni..

Bukan payah pun nak oder makan kat luar sekali sekala .. Just dail no telefon kemudian pesan je apa yang kau rasa nak makan contohnya macam aku hari ni , 'hello, saya nak booking table untuk 5 orang ye, lauknya sup sayur, sizzling beancurd, daging blackpepper, sotong celup tepung dan ikan siakap sweet sour!

Lepas tu dah dekat2 nak berbuka tu kau pergi je kat restoren tu dan cari je meja yg ada nama ko dan dah siap terhidang semua menu yang dipesan tu..Mudah jer kan? ;)

Tapi jangan amalkan selalu ye puan-puan.. Sekali sekala boleh la ya sebab kalau tak henbeg ko yang rabak ada jugak kuali yang terlingkup atas kepala tu.. ​=))ĦŨǻĦǻĦǻ=))ĦŨǻ ĦǻĦǻ=))!
Sent from my BlackBerry® Smartphone via Vodafone-Celcom Mobile.

4 comments:

JIJI YU said...

kak terr..kito nok wat ifthor blogger kelate ajatnye..isnin ni..pizza kb mall..buleh ko join..nk menjemput ni..

Miss PIJAOSIX said...

Salam Kak...

berbuke kat mane yang leh order2 gini ni kak?

me suya said...

hahaha
beg la yg rabak sekarang ni.. Suya ramadhan kali ni baru 4-5 kali dah berbuka luar.. Malam ni luar lagi sekali.. Supplier dtg nk iftar bersama

ieda said...

sesekali layan berbuka luar x per ,
memamg x leh selalu .. ekeke ;)