nuffnang

Tuesday, August 28, 2012

Semoga Nazlina cepat sembuh!

Salam Semua..


Semalam terima berita ni dari geng twit2 my officemate..
kesian betul dengan nazlina @ na ni ..
sebelum ni pun selalu sakit-sakit .. mc pun ada
 kerap jugak la aku tengok dia ni tak datang kerja ..

Semalam sempat gi jenguk dia kat HUSM Kubang Kerian...
still kena warded kat emergency ward..
 dari pagi sampai malam tak dipindahkan ke wad yang betul lagi
 sebab doktor kata wad masih penuh.. alahaii.. >_<



Sakit apa? doktor kata suspect SLE .. 
aku pun tak berapa paham pasal penyakit ni 
sebab jarang-jarang orang kena ..
tapi definition dia kurang macam ni :

Systemic Lupus Erythematosus (SLE) adalah penyakit kronik auto-imun di mana badan pesakit menghasilkan protein darah dengan banyaknya. Protin darah yang dipanggil antibodi ini dengan sendirinya memberi tindak balas terhadap tisu seseorang. Punca penyakit SLE tidak diketahui.

Untuk maklumat lanjut korang boleh baca kat sini


Macam kes kawan aku ni dia selalu kena serang kesakitan di bahagian urat saraf dalam satu badan.. katanya sampai takleh gerak dan keluar airmata bila sakitnya datang.. rasa macam menyucuk2 gitu.. kesian kan?

Apa-apapun semoga na cepat sembuh..
sama-sama kita doakan.

Published with Blogger-droid v2.0.6

3 comments:

me suya said...

SLE.. taw-taw sbb suya ade kenal someone yg sakit serupa..selalu longlai, then jatuh cam tu je bila sakit tu dtg

missSenget said...

kite ade sorang mmber blog ade sakit ni..


comel je budaknya..dan dia sgt tabah..

sara said...

Sle ni penyakit yg jrg org kena.rasanya tiada ubt cuma dpt bertahan je.semoga tabah.