nuffnang

Monday, January 16, 2012

1st try..sup belut

Selamat Malam..

Dah banyak hari tak update.. biasalaa.. dasar pemalas kan.. mood pun ke laut.. aku kalau malas nak menulis kerjanya just bukak blog sendiri pastu edit edit lebih kurang kemudian pegi skodeng kat blog orang.. jadi silent reader passtu tutup! keji tak aku??.Kejiiii le sangat.. hihi..

Malam nak citer pasal sup belut..
korang pernah makan tak..?
okeh.. sila buang jauh-jauh imaginasi anda bila aku sebut sup belut ni hoccayyyyy..

sebab aku dah bleh imagine apa yang korang bayangkan once aku tulis belut ni.. hahah!

eeeeiiiiii... :-P

Tapi tak sangka la..akhirnya berjaya jugak belut tadi menyondol masuk dalam tekak ku..hehe

citernya begini.. masa aku naik jumpa bos kat tingkat atas opisku tadi.. tetiba terbau masakan sup yg harum semerbak..

aku dah syak ni mesti Poksu the masterchef yang masak ni.. so aku pun gatal mulut la tegur..

'sedapnyeee bau supppppp!'

sekali staf kat situ cakap.. 'aah..sup belut.. cik nur nak try?'

haaaaa? macam tak percaya..

ekceli dah lama aku menyimpan hasrat nak try sup belut ni.. tapi tak tau bila ada peluang.. sebab famili aku mana la ada yang gemar makanan eksotik ni.. sebut belut pun dah berdiri segala bulu diaorang..hahaha..

laki aku pun.. kalau aku sebut 'bang, jom try sup belut..'
rasanya silap aribulan dia dah pitam dulu kot..hahah..
tengok belut dia dah geli geleman ni kau nak makan..??

idok ler temannn..




akhirnya dapat jugak aku rasa sup belut ni..

sedap woooo.. isi dia macam ikan haruan jer.. *masa telan sup ni aku buang pikiran jahat dalam otakku pasal belut ni jauh jauh..hehe*

slurrppppp.. abis seketul je isi dia..

'tambah ler bos..'

errrkkkk.. cukuplaa.. asal boleh rasa..hihi..
Published with Blogger-droid v2.0.2

8 comments:

EnciK AxixOu said...

lame dah teringin p tak pernah dapat

ieda said...

ooh sedap yee huhuhu

nur said...

Tahniah berjaya gak telan belut tu...

mzhany said...

nur, hany pun pernah gak rs. masa tu keluar dgn family mertua. tgk mcm brselera je dorg makan, terus teringin nk try. ahhaa sekali tgk je terus trbayang belut...langsung tak lepas, minum sup nya jer ;)

me suya said...

btw kak nur.. me super busy..jrg nk komen loni.. tp kan.. Suya n famili penggemar sup belut.. Heeee tiap kali balik mmg akan g kedai fevret makan sup belut~

engineer muda said...

eee.. yek.. x suke

halim said...

ramai org geli mkn belut....tp d ingat belut ni halal.ia teramat bnyak khasiat...cube lah dulu.
saya pencari belut dan ikan kelah....tak cya halo 012 2412001

Saifuddin Abdullah said...

maps please