nuffnang

Saturday, January 28, 2012

::mujur ada ketam::

Dua tiga hari ni si boboy asyik dok rekues nak makan ketam.. padahal baru je minggu lepas weols gi makan megi ketam special di Tok Bali.. memang best giler la ketam dia saiz besar gedabak sampai tak nampak mangkuk..bersungguh sungguh si boboy ni makan sambil dok kata 'sedapnyeeer...sedapnyerr'.. dats time baru aku alert yang anakku ni suka makan seafood rupanya.. sampai minggu ni dok minta lagi nak makan ketam setiap hari.. jadi untuk tidak menghampakan permintaan si anak makanya bersungguh-sungguh la si ibu ni menjelajah semua tempat yang menjual ikan termasuk di pasar raya tapi hampa sebab stok ketam takde.. kalau ada pun macam yang lama dan isinya tak padat.. jadi si ibu ni pun pujuk la si anak supaya bersabar sampai ada rezeki esok esok...

Tadi masa si ibu ni ke pasar basah berdekatan rumah untuk beli stok basah terus usha usha ketam dan Alhamdulillah!! hari ni stok ketam adaaaa... terus pilih 3-4 ekor untuk si anak yang mengidam kat rumah tu..boleh tahan jugak harga dia.. sekilo RM30.. timbang timbang ngam sekilo.. cukupla untuk makan kami empat beranak ;)

Sukanya boboy bila tengok mama bawak balik ketam.. terus minta mama masakkan segera..
Sampai di rumah terus si ibu bersilat di dapur masakkan gulai lemak kuning ketam untuk si anak tersayang..

mama masak gulai ni dengan penuh kasih sayang untuk boboy  ^_^
'Gulai ketam dah masak...'

'nak makan sekarang jugakkk..'..

hishh...tak sabarrr betul la budak ni.. macam orang mengidam.. hehe..

banyak betul boboy makan... memang puas hati la mama dia beli dan masakkan...

ni tengah makan masuk round ke-2 petang tadi.. main ratah ratah jer.. nasik tanak  =)
Apa-apa je la untuk mu sayang.. selagi mampu mama tunaikan..

Published with Blogger-droid v2.0.4

3 comments:

mzhany said...

Waaa sedapnya,menyelerakan la nur.suka boboy mkn ha. Eh tiba2 nk mkn ketam jugak hwaaaa

me suya said...

terliur gulai ketam eyh rasanya.. Mujur next week nok kelik kelatey.. buleh ar cr ketam suh Ma masok lemok.. kiki3

p.s: lawa header, oghe comey pakai apa sekali pun ttp anggun~

Papa Mifz said...

ketam masak lomak cili api..den sgt suko...