nuffnang

Thursday, November 18, 2010

Cerita Raya Semalam..

Selamat hari raya semua..

Amacam sambutan raya uolls semalam? banyak tak dapat daging free? agak2 dah tak muat ke peti ais kat umah tuu..hihi..

Raya akak kali ni takde la meriah sangat pasal sanak sedara yang jauh2 tak balik kampung.. pasal cuti  satu ari jer kan.. so diaorang beraya kat tempat masing2 jer laa..

Okeh..jom layan picture raya akak semalam...

ni diaa..pose mengader di pagi raya dengan adik akak..heheh..

"'kerongsang sapa yang lebih panjang dan bling2? hihi.."

ni pulak picture dengan anak dara akak yang shomelll sekali..dia ni gatal nak pakai tudung sebab tengok semua orang pakai tudung..pastu tak sampai setengah hari tudung dia tu melayang ntah ke mana dah..hikhik..


anak gadisku yang comel dan manja.> a.d.i.k
Pagi raya tu lepas sembahyang di masjid bersama kaum keluarga terus ke kubur arwah abah skejap..sedih sangat pasal raya kali ni abah sudah tiada lagi bersama..masa raya puasa lepas abah masih ada :(((

bonda di pusara abah

akak dan anak2

Lepas tu terus ke tempat penyembelihan untuk menunaikan ibadah korban..

AWAS!! jangan tengok picture ni kalau tak sanggup yer..

tak sanggup nak nengok tapi terpaksa jugak sebab kena niat masa darah tu mengalir kan ..
pening tengok darah yang banyakkk...

Alhamdulillah..dah selesai ibadah korban akak tahun ni...

chopp!! nak jugak pose depan kandang lembu tuu..hehe

macam la lawa sangat view kat belakang tu..hihi

Dah habis nyawa lembu yang dikorban tu.. maka kerja-kerja melapah pun dilakukan oleh pakar2..




tulang dinasour???
 

 Sementara tunggu daging siap di lapah tu akak sekeluarga ambik la kesempatan untuk menziarah nenek sebelah hubby.. ni la satu-satunya nenek kami yang masih tinggal.. yang lain semuanya sudah meninggal :(

nenda sebelah hubby > sila abaikan kaki nenek yang sexy itu yer..

Dah selesai semuanya maka daging dan bahagian2 tulang dan perut lembu tu pun di bawa balik..maka bonda akak dan bibik pun mengerjakanlah daging2 itu.. masak singgang sikit pastu goreng sikit.. selebihnya simpan dulu dalam freezer untuk jamuan arwah abah minggu depan...

goreng pun sodapp..
Lepas makan tengahari tu tak pegi memana dah.. lepak kat umah jer..pastu krrossshhhh...dek kekenyangan makan daging banyak sangat...hehe

Itu jela cerita raya akak semalam..korang?? emm..last sekali nak pesan ni..jangan makan daging banyak sangat nanti kena darah tinggi pulak...okeh?


8 comments:

~ PIJA ~ said...

meriahnyer awak sambut raye...anyway, selamat harai raye ok...:)

kakchik@ella said...

meriah raya puteri ye. Kakchik pun camtu, lepas solat raya tlg org potong2 daging korban, pastu mkn ramai2 .. dlm pukul 3 baru sampai rmh mak. sib baik dekat.

BLADE EDGE said...

salam aidiladha akak...

best aidiladha kali ni..tgk sembelih korban d k'tan...td br blk...sambutan sederhana jer tp ok la..wpun skrg ni musin hujan tp kat tmpt saya xbanjir..alhamdulillah...

hrp akak n family enjoy juga :-D

ZACK ENTRY said...

wow meriah..salam aidiladha..=)

aima said...

wahhhhhh,, meriahnya sambutan..
ngeri tgk darah.. sampai pekat cm2..

hans said...

mak aih
banyaknya darah lembu tu
pitam
haih

P/S : Tutorial Cara Untuk Meletakkan Tweet Button Dalam Blogspot

Durratul said...

salam aidiladha kak nurrr..dulu kecik2 rjin ikut atok g tgk org sembelih lembu...tp skrg da xikut da

SyilAdlin said...

kak nur...g cek dara doh??eh2...daroh doh??amacam...ade naik ka ada turun????