nuffnang

Saturday, December 18, 2010

Jalan-jalan Perabis $$$

Hehehe..lawak je rasa tajuk n3 aku ni..saja jer buat gempak sekali sekala
ekeceli nak bercerita hari minggu ku semalam
macam biasa kalau weekend tu musti tak dok umah nyer
ada-ada je perancangan aku ngan hubby bawak anak2 keluar 
jalan-jalan cari makan or beli apa2 yang patut 
(tapi memang byk beli yg x patut..hehe)

Dah cuti sekolah pun dah nak abiskan
so me n hubby pun planning la nak membeli belah
keperluan sekolah anak-anak
since minggu depan dah nk gi holiday
so kena la siapkan keperluan tu awal2 kan..

Jom layan gambar semalam...zzaaaassss..

 aiikk?? apa kena pulak dengan pic ni? kata gi beli stationery? 
alih2 kedai spek pulak? hihi..

ni lar aku nak cerita..tak pasal2 aku gatal nak buat spek baru masa 
 sampai kat situ semalam
kononnyer sebab ada sales..hik hik...

 Tarraaaa...amacam?? cun tak? jangan kata tak cun yer kengkawan..kang aku menangis pasal dah zzaasss spek ni..
tak pernah lagi aku wat cermin mata yang cerminnya harga sampai RM650 (tak termasuk harga bingkai tuu)..tapi semalam aku tergoda juga dek godaan salesgirl kat situ...huhu..
oopps..sila abaikan pose yg sexy dibelakangku iteww..

 ni spek yg aku pakai loni..rasa cam nampak tua pulak..
tu yang gatal nak wat yang baru..

 Oklah..dah selesai bab spek mata mama..jom pi beli stationeries..dah bising dah budak2 ni..tak senang duduk selagi tak dapat yang diaorang nak..

ni la kedai favourite family aku...SMO. Suka datang sini sebab macam2 ada..lagipun susunan barang-barang dalam kedai ni sentiasa nampak cantik, bersih dan kemas. :)

cantikkan? tengok tu..macam2 pen ada...

 sesi pilih memilih oleh dua beradik ni..papanya tukang layan

 amboi adik..sempat lagi nk pose yer..tunjuk kasut baru tuu.. :P


 tengok tu..nak kaler yang besar-besar bagai..sampai 2 kotak skali...dah..jangan ngader..ambik satu je..adik kan baru masuk tadika..

 layan pa jangan tak layan..mama dok jauh2

 eh2..sedapnyer memilih..bakul tak penuh lagi tuu..


 ma, adik nak yg ni..pencil case rapunzel siott..

 abih semua nak masuk bakul..adik mana pakai pen? adik kan baru tadika..hihi

 abang nak buku cerita la pulak..papa kata ok..

 sesi membayar sudah..

Ok..dah..takyah pikir lagi pasal barang-barang back to school..baju dengan beg sekolah semua dah beli awal-awal..takde la nak berebut-rebut masa shopping dekat-dekat nak bukak skolah nanti..senang kan? buat persiapan awal...

Sebelum balik pi minum2 dulu kat A&W..dah lama tak masuk sini..asyik layan kehepsi ngan Mc D jer..

Berebut di mana-mana..nak makan eskrim pun berebut..hihi

4 comments:

me suya said...

aik malam eyh.. suya ke KBmall gak semalam.. teringin nak makan mee kat noodles station

anyway suya suka style oldschool kak nur ng spek lama.. hehehe tapi spek baru tu cun gak :)

~ PIJA ~ said...

akak..untk org ade tak?

anakibu said...

ermmm kembar 3 pun nak rambut cam kakak tue la comel...cantik rambut..

BLADE EDGE said...

salam akak....

akak pakai spek jenis gitu mcm xkene dgn tudung la..something wrong jer bile tgk...serius!

akak kene tukar sikit tudung tu..alaaa..yg mcm kat header blog tu lg ok what...