nuffnang

Sunday, December 19, 2010

Janganlah Terlalu Berkira

Saya mintak maaf
sebab tak dapat luluskan claim awak
Saya bukannya bos yang berkira dan kejam
tapi saya rasa memang saya tak patut bagi

Sebab?
saya punya alasan yang kukuh
awak sering keluar semasa waktu kerja
atas urusan peribadi
tapi kat situ awak tak kira yang gaji awak
sedang berjalan, bukan?

Tapi bila awak datang bekerja pada hujung minggu
1 minit pun awak nak claim
patut ke awak rasa?
dan patut kah saya bagi?

Jadi saya rasa
ada baiknya awak anggap
yang awak datang untuk kerja itu
adalah sebagai menggantikan
masa kerja awak yang telah awak 'hilangkan' itu
dan bukannya sebagai KERJA LEBIH MASA

Saya harap awak faham..

9 comments:

ellis suriyani said...

tapi bos...i nak claim jugak..ekeke

me suya said...

baik bos..kejujuran dalam bekerja penting kan bos...menunjukkan halal haram kita punya rezeki kan boss.. heeeeeeeee bagus boss ni..terima kasih boss

deqlis said...

tp kan boss, klu time rest (makan) saya pun selalu kena kerja..boss kena kasi bonus lebey laa...miahahha..

aNaYaNa said...

baik bos jugak la..hehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kalau tak bagi clim gua berhenti bulan dpn

a n a s t a s y e a said...

anastasyea kalau kurang daripada sejam .. memang tak pernah claim =)

cik bebel sentiasa said...

hhuhuhu...sungguh berdiplomasi...

kakchik@ella said...

ok la boss. give n take. u jgn komplen i kuar jejln tau. hehe ..

Princess Nur said...

hehe..bagus! nampaknya semua dah paham..tahun depan boss kasi up skit..biar semua dapat Anugerah Cemerlang..okeh? :)